نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) هشدار داد؛ افزون بر ۴۰۰ هزار کودک در یمن بر اثر سوء تغذیه شدید در معرض مرگ قرار داشته و دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر نیازمند درمان هستند.
به گزارش کودک پرس ، ‘مریزل رلانو’ نماینده یونیسف در یمن جمعه شب در گفت وگو با اسکای نیوز هشدار داد؛ چنانچه راه حل سیاسی برای پایان جنگ یمن پیدا نشود، عواقب بدی در پی خواهد داشت.
وی این عواقب را کاملاً قابلپیشگیری خواند و افزود: علت وقوع قحطی که در آستانه آن قرار داریم، تداوم جنگ در یمن است. چنانچه درگیریها در این کشور ادامه پیدا کند بیشتر به سمت پرتگاه نزدیک میشویم.
ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان از ششم فروردین سال 94 به صورت بیوقفه، یمن را مورد تجاوز زمینی، هوایی و دریایی قرار داده که تاکنون موجب شهادت بیش از 16 هزار شهروند این کشور و زخمی شدن دهها هزار نفر دیگر و ویرانی این کشور مسلمان شده است.
دولت انگلیس بهعنوان دومین تأمینکننده سلاح به عربستان، از زمان آغاز این حملات، مجوز فروش حدود پنج میلیارد پوند به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است.
خبرنگار اسکای نیوز در یمن، «الکس روسی» روز جمعه در یادداشتی به بیان مشاهدات خود درباره وضع آوارگان در این کشور پرداخت.
او با بیان اینکه اوضاع در برخی مناطق به نقطه قحطی رسیده است با اشاره به بازدیدش از یک اردوگاه آوارگان در شمال یمن، نوشت: وضع در آنجا تکان دهنده است. افراد برای زنده ماندن، برگ جوشیده درختان را مصرف میکنند. بسیاری از کودکان دچار سوءتغذیه هستند و تنها یک بیمارستان ابتدایی در آن نزدیکی قرار دارد که ظرفیتش تکمیل است.
وی تصریح کرد؛ دختر هفتسالهای را روی تخت بیمارستان دیده که با داشتن جسمی بهغایت نحیف، بسختی تنفس میکرد و پزشکان از زنده ماندن او قطع امید کرده بودند.
روسی گفت که تعداد بیماران، بیشتر از تعداد تختهای بیمارستان است.
به گفته خبرنگار اسکای نیوز، جنگ در یمن، اقتصاد این کشور را از بین برده و نظام پزشکی را نابود کرده است.
او گفت: پزشکان میگویند تعداد بیماران و وخامت اوضاع آنها روز به روز بیشتر میشود.
دکتر محمد المختار پزشک بیمارستان منطقه حجه در یمن به خبرنگار اسکای نیوز گفته است: دنیا یمن را فراموش کرده است. ممکن نیست که در سال 2018 شاهد سوء تغذیه حاد در یمن باشیم. اگر دنیا به داد نرسد همه ما میمیریم و تبعه یمنی وجود نخواهد داشت.
اسکای نیوز پیش تر گزارش داده بود؛ حجم مراودات تسلیحاتی انگلیس و عربستان در سال 2017 میلادی نسب به سال قبل از آن، 450 میلیون پوند افزایش داشته است.
دولت انگلیس از سوی افکار عمومی تحت فشار قرار دارد تا همکاریهای تسلیحاتی خود با عربستان را متوقف کند. این مساله به ویژه پس از ماجرای قتل جمال خاشقچی روزنامهنگار مشهور عربستانی شدت گرفته؛ اما مقامهای انگلیسی حاضر به چشمپوشی از معاملات میلیارد دلاری با ریاض نیستند.
خاشقچی در 2 اکتبر (10 مهرماه) پس از ورود به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد و مقامهای غیررسمی ترکیه اعلام کردند که وی در داخل ساختمان به دستور مقامهای سعودی به قتل رسیده است.
خاشقچی در مقالاتی که در روزنامه واشنگتنپست نوشته بود، از جنگ عربستان در یمن، بحران اقتصادی با کانادا و دستگیری مدافعان حقوق زنان در عربستان انتقاد کرده بود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر