دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی با بیان اینکه روزانه ۲۰کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در کشور متولد میشوند، توضیح داد: در حال حاضر ۸۰ درصد نوزادان کشور تحت پوشش طرح غربالگری شنوایی قرار دارند.
به گزارش کودک پرس ، گیتا موللی دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی در نشست خبری روز جهانی ناشنوایان اظهار داشت: کم شنوایی شایعترین نقص مادرزادی است و براساس سازمان جهانی بهداشت 6.8 بار بیماریها مربوط به اختلالات شنوایی ناتوانکننده بوده که این آمار میزان بار اقتصادی کشورها را بسیار بالا برده است.
وی افزود: کشور ما از پرتعدادترین کشورها درخصوص داشتن متخصصان شنوایی سنجی است و خوشبختانه در این زمینه پیشرفت خوبی داشتهایم. به طوری که کارشناسان ما این توانایی را دارند که کم شنوایی نوزاد را بلافاصله پس از ترخیص از زایشگاه تشخیص دهند.
موللی افزود: علیرغم تمام مشکلات پیش رو ما از کشورهای پیشرفته در این زمینه هستیم و در حال حاضر برای هشتاد درصد از نوزادان غربالگری شنوایی انجام شده است.
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی با بیان اینکه روزانه 20 کودک مبتلا به کم شنوایی در کشور به دنیا میآیند، گفت: کم شنوایی از پراسترسترین معلولیتها از دیدگاه خانواده است به دلیل اینکه از هزینههای زیادی برای خانواده برخوردار بوده و تشخیص به موقع آن میتواند از تحمیل هزینهها جلوگیری کند.
وی در پایان گفت: استانداردهای جهانی میگویند که پس از گذشت 6 ماه از اجرای طرح غربالگری باید 90 درصدنوزادان تحت پوشش این طرح قرار گیرند در حالی که ما پس از گذشت 13 سال از اجرای این طرح توانستهایم 80 درصد نوزادان را تحت پوشش قرار دهیم و لازم است از ظرفیت اودیولوژیستها استفاده بیشتری صورت گیرد.
منبع: فارس
ارسال نظر