مهمترین نیاز یک کودک این است که والدینش به حرفهایش گوش بدهند و وقتی کودک صحبت میکند توی ذوق او نزنند و اجازه بدهند حرف بزند و ارتباط بگیرد.
به گزارش کودک پرس ، مهمترین نیاز یک کودک این است که والدینش به حرفهایش گوش بدهند و وقتی کودک صحبت میکند توی ذوق او نزنند و اجازه بدهند حرف بزند و ارتباط بگیرد. کودک باید ارتباطاتش از خانواده سرچشمه بگیرد و بعد به اجتماع بزرگتر سوق داده شود، اما وقتی کودک در پایه اول که ارتباط با خانواده و والدینش هست دچار شکست میشود چطور ممکن است بتواند در اجتماع ارتباط ایجاد کند. اغلب کودکانی که در برقراری ارتباط دچار ضعف هستند در سنین بزرگسالی هم نمیتوانند در جمعها قرار بگیرند و جامعهپذیر نیستند.
البته این مسئله که یک کودک منزوی هست یا نه صرف اینکه از جمع کناره بگیرد نیست بلکه زمانی گوشهگیری میتواند بیماری تلقی شود که فرد از رویارویی با جمع و معاشرت با آنها بیزار باشد و حتی احساس ترس برای قرار گرفتن در جمع بکند، بنابراین انزوا یکی از جدیترین مشکلاتی است که در کودکان مشاهده میشود. این کودکان رنجی را در وجود خود تحمل میکنند، رنجی حاصل از عدم امنیت. این کودکان احساس امنیت برای حضور در جمع نمیکنند، از جمع فاصله میگیرند و نمیتوانند مانند دیگر کودکان شاد و پرهیجان باشند و تنها جایی که تا حدی احساس امنیت میکنند پناه بردن به دنیای درون خود است و به همین دلیل است که منزوی میشوند زیرا در دنیای درون خود چیزی نیست که از آن احساس ترس داشته باشند. به این ترتیب کودک در وجود خود احساس بیکفایتی کرده و نمیتواند ارتباط مناسبی ایجاد کند.
اگر این مسئله حل نشود تاثیرات مخربی روی روابط اجتمایی خواهد گذاشت. چنین کودکی سازگاری اجتماعی نداشته وبه این دلیل از جمع وفعالیتهای اجتماعی کناره میگیرد. سعی میکند خود را با فعالیتهای فردی سرگرم کند و به این دلیل نمیتواند مهارتهای اجتماعی لازم را کسب کند چراکه از حضور در بازیهای گروهی امتناع میورزد و باعث محروم کردن خود از به دست آوردن مهارتهایی میشود که همسالانش از آن لذت میبرند.
علل بسیاری برای انزواطلبی کودکان مطرح است. مراقبت شدید و افراطی والدین باعث میشود که کودک نتواند با بچههای دیگر تعامل کافی داشته باشد. خشونت والدین نیز اغلب موجب کنارهگیری و انزوای کودک میشود. وقتی کودک احساس امنیت ندارد، از جمعها کناره میگیرد.
ارسال نظر