سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان دختر ایران گفت: تا زمانی که والیبالیستهای نوجوانمان در اردوهای ملی تکنیک آموزش میبینند و رفع اشکال میشوند، والیبال بانوان پیشرفت نمیکند.
به گزارش کودک پرس ، سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان دختر ایران و در مورد عملکرد تیم بانوان بزرگسال پس از هشتمی در رقابتهای AVC CUP گفت: در این دوره عملکردشان بد نبود. تا حدودی همه چیز خوب پیش میرفت و امتیازهای خوبی گرفتند ولی باختشان به استرالیا ذهن آدم را درگیر میکند که چرا باید به تیمی که خیلی قوی نیست و همیشه در سالهای قبل او را شکست دادهایم، ببازیم.
او در ادامه افزود: از صحبتهای بازیکنان تیم میتوان دریافت که از نظر روحی- روانی وضعیت خوبی داشتند و مهرگان از این نظر با آنها کار کرده است، پس بحث روانی مطرح نبوده بنابراین هنوز مشکل فنی داریم. چون بازی تدارکاتی، تجربه لازم و وضعیت روحی خوبی داشتند و مهرگان آنها را در فشار و استرس قرار نداده بود، همچنین اردوهایشان به طور مرتب برگزار میشد. وقتی تغییر آنچنانی صورت نمیگیرد، پس در بحث فنی هنوز کار داریم.
شعبانیان توجه به بخش پایه را به عنوان راهکاری برای پیشرفت بانوان این رشته دانست و گفت: بازیکنان بزرگسال دوباره به لیگ برمیگردند و شش ماه در لیگی که کیفیت بالایی هم ندارد، بازی میکنند و وضعیت باز هم همان است. اما به نظرم بهترین کار این است که روی پایه والیبال کار کنیم و یک برنامهریزی دقیق و خوب در این زمینه انجام دهیم. میتوانیم با همان برنامه ریزی تیمهایی مثل چین، ژاپن و تایلند که حرف اول والیبال زنان آسیا را میزنند، کار کنیم. باید از پتانسیل بالایمان استفاده کنیم و نسل جدیدی را به والیبال معرفی کنیم. همچنین بعضی بازیکنان باتجربه هم که هنوز توانمندی بازی دارند باید در کنار بازیکنان تیمهای پایه حضور داشته باشند.
او در ادامه افزود: باید با اعزام به مسابقات مختلف و نه فقط برگزاری لیگ، تیمهای پایه را آموزش داده و تربیت کنیم و آنها را بسازیم تا مثل تیم آقایان در آسیا حرف اول را بزنیم. تا زمانی که بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی در این اردوها آموزش تکنیک میبینند و رفع اشکال میشوند، وضعیت ما همین است، مگر اینکه با این بازیکنان به لحاظ فنی کار شده باشد و حداقل تکنیکهای پایه را درست آموزش دیده باشند که در تیم ملی فقط بحث هماهنگی، تاکتیک، مسائل روحی- روانی و برگزاری مسابقات در نظر گرفته شود. من دو رده نوجوانان را هدایت کردم، اما ناچار بودم زمان زیادی را صرف اصلاح تکنیک و آموزش آنها کنم. نتیجهاش همین میشود که باز عقب تر از تیمهای برتر آسیایی هستیم.
این مربی با بیان اینکه تنها دو استان مثل تهران و اصفهان صد در صد در بخش پایه کار میکنند، گفت: در مناطقی مثل گنبد، ارومیه، لرستان، کرمانشاه و گرگان که والیبال خیز هستند و بازیکنان بلند قدی دارند، خبری از اقدامات اساسی نیست. نمیگویم هیچ جا کار نمیکنند، استانهای دیگر هم در این زمینه فعالیتهایی دارند اما خروجی لازم را ندارند بنابراین باید همسانسازی اتفاق بیفتد و هزینههایی صرف سرمایهگذاری در استانهای با پتانسیل شود.
او همچنین به استعدادیابی مربیان برای حضور در والیبال بانوان اشاره کرد و گفت: همانطور که در بخش بازیکنان بحث استعدادیابی داریم، مربیان هم باید استعدادیابی شوند. بنابراین باید یکسری مربیانی که فعال و علاقهمند هستند و علم این کار را دارند از کل کشور شناسایی شوند. اگر در هر استانی دو مربی خوب داشته باشیم که بچهها را درست آموزش دهند، در نتیجه تیم ملی محل اصلاح تکنیک نخواهد شد.
شعبانیان در این مورد افزود: باید در این زمینه جلساتی برگزار و روی مربیان سرمایهگذاری شود که دورههای مختلف را ببینند یا در اردوهای ملی حضور داشته باشند و از نزدیک در جریان کار قرار گیرند. همچنین باید به روز شوند تا مسئولیت پرورش استعدادها در استانها را بر عهده بگیرند. در این صورت وضعیت والیبالمان بهتر میشود.
سرمربی تیم ملی والیبال جوانان دختر ایران پویایی لیگ برتر را راهکاری دیگر برای بهبود وضعیت والیبال بانوان دانست و بیان کرد: اگر لیگی داشته باشیم که همه بازیکنان بتوانند در شرایط آرام و بدون دغدغه بازی کنند و بازیکنان تیمهای نوجوانان و جوانان هم برای کسب تجربه حضور داشته باشند، همچنین ملی پوشان در تیمهای مختلف پخش شوند، لیگ پویا میشود و از حالت یک قطبی بودن درمیآید که این میتواند روی عملکرد بازیکنان تاثیرگذار باشد.
او در پاسخ به این سوال که آیا اردوهای بلندمدت میتواند راهکاری برای بهبود وضعیت والیبال بانوان ایران شود، گفت: در بخش بزرگسالان خیر. برای آنها بیشتر از دو تا سه ماه به اردو نیاز نیست اما باید بازیکنان تمرینهای خود را داشته باشند. بازیکنی که به این سطح میرسد باید آنقدر حرفهای کار کند که بدنش را آماده نگه دارد. اردوهای طولانیمدت در رده نوجوانان و جوانان لازم است. چون هنوز برای آموزش کار دارند.
این مربی در پاسخ به این سوال که آیا فاصله کم بین بازیهای تدارکاتی تیم ملی تا مسابقات AVC CUP از نظر بدنی باعث افت بازیکنان شد یا خیر بیان کرد: بله. چون فیزیک بازیکنان والیبال را میشناسم، در آب و هوای آسیای شرقی چند روز اول خوب هستند و سپس به خاطر از دست رفتن آب بدنشان به دلیل پوشش، افت میکنند. دو اردوی متصل به اعزام شاید در بخش آقایان که عادت دارند و سالها با این روش کار کردند، جواب بدهد، اما در بخش خانمها با توجه به شرایط آب و هوایی خیلی جواب نمیدهد مگر اینکه از قبل برنامهریزیهای لازم در این زمینه صورت گرفته شود یا بازیکنها به این موضوع عادت کرده باشند. مثلا تیمهای تایلند و ترکیه دائما در مسابقات هستند.
شعبانیان در پایان در مورد عملکرد جواد مهرگان که مشاور فنی تیم ایران است گفت: کعبیزاده در محل برگزاری مسابقات بوده و همه چیز را از نزدیک دیده، نمیتوانم بگویم مهرگان کار نکرده او برای تیم خیلی زحمت کشیده و علمکردش خوب است. فکر میکنم تنها نقطه ضعفش این بوده که تجربه مربیگری در این سطح را ندارد. به نظرم علم و دانش روز و شخصیت خوبی دارد و از این نظر تاییدش میکنم. اما بحث مربیگری تجربه بالایی میخواهد که خود کعبیزاده، فردی فنی است و در مسابقات هم بوده، صد در صد تشخیص میدهد که باید چه کار کند.
ارسال نظر