موقعیت فعلی شما : خانه/فرهنگ و رسانه/کودک پلاس
173674
۱۰ شهریور ۱۳۹۷
سجادی عنوان کرد؛

ادبیات کهن ایران نیازمند بروزرسانی است/در عرصه ادبیات دچار خام فروشی شده ایم

نویسنده کتاب “در سایه غزل” گفت: متاسفانه در عرصه ادبیات دچار خام فروشی شده ایم. به این مفهوم که امروز دیگر نمی توانیم به نسل کودک و نوجوان و حتی جوان خود متون کهن همچون شاهنامه را بدهیم. ما نیازمند به روزرسانی در عرصه ادبیات هستیم و باید همگام با نسل جدید جلو برویم.

به گزارش کودک پرس ، عباس سجادی نویسنده و پژوهشگر عرصه ادبیات درخصوص رابطه کیمیت و کیفیت در عرصه شعر گفت: وقتی تعداد و کمیت کتاب‌های تولید شده افزایش پیدا می کنند طبیعتاً کیفیت افت خواهد کرد. از نظر من رونق کنونی شعر با وجود فضاهای فراوانی که برای انتشار وجود دارد افزایش یافته اما طبعاً با اینکه کیفیت آثار پایین آمده موافقم.

وی در همین راستا افزود: در گذشته یک اثر باید از لحاظ کیفی از درجه بالایی برخوردار می بود تا امکان چاپ می یافت اما امروزه هر فردی می تواند اثرش را با هر کیفیتی منتشر کند.

 

 

نویسنده کتاب “ابعاد ظریف مذاکرات” درباره وضعیت کنونی نشر برای سنین کودک و نوجوان تاکید کرد: این روزها اگر در عرصه ادبیات کودک و نوجوان و مخصوصاً در بخش داستان به کتابفروشی‌ها برویم به جای تماشای آثاری با مضامین ایرانی و اسلامی با شخصیت های کارتونی هالیوود برخورد می کنیم و این نقطه ضعف بزرگی است که عرصه چاپ کودک و نوجوان با آن روبرو شده است.

وی مشکل اصلی عدم ارتباط نسل نوجوان و جوان با آثار مکتوب را اینگونه توصیف کرد: متاسفانه در عرصه ادبیات دچار خام فروشی شده ایم. به این مفهوم که امروز دیگر نمی توانیم به نسل کودک و نوجوان و حتی جوان خود متون کهن همچون شاهنامه را بدهیم. ما نیازمند به روزرسانی در عرصه ادبیات هستیم و باید همگام با نسل جدید جلو برویم.

نویسنده کتاب “در سایه غزل” در همین راستا اشاره کرد: این اتفاق در صورتی است که نویسندگان خارجی به وفور از اشعار مولانا، سعدی و یا حافظ برداشت و الهام می گیرند و از کنار آن آثار مطرحی را می نویسند که در همین کشور خودمان بارها تجدید چاپ می شود اما از این ظرفیت ها غافل شده ایم.

 

 

وی ادامه داد: مسئله خام فروشی به ادبیات ما ضربه زده است. ما باید از ادبیات خودمان استفاده کرده و از بخش های مختلف آن لحظات دراماتیک را بیرون آورده، داستان، نمایشنامه و فیلمنامه بنویسیم.

سجادی به روزرسانی آثار ادبی نیاز امروز خواند و خاطرنشان کرد: نسل امروز حوصله و زمان خواندن چندین جلد کتاب را ندارد. در این ورطه ما نباید آنها را رها کرده و کارهای قبلی را ارائه بدهیم. ما باید کتابخوانی را جدی گرفته و از همان کتاب های قدیمی آثار منطبق با ذائقه روز جامعه تولید کنیم تا هم سرانه مطالعه کشور افزایش یابد و هم اینکه در فرهنگ سازی موثر باشیم.

 

 

 

 

 

منبع: میزان

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.