استاد دانشگاه شیکاگو نتایج تحقیقات خود را درباره کتابهای کودک و ارتباط آنها با محیط زیست در قالب کتابی منتشر کرده است که اعتقاد دارد میتواند برای نسلهای آینده مفید باشد.
به گزارش کودک پرس ، کتابهای چاپ شده برای کودکان با آن عکسهای جذاب تنها برای سرگرمی منتشر نمیشوند و تجربه نشان داده در بسیاری از اوقات مسائلی مثل ارتباط، عشق، دوستی و حتی مرگ را به کودکان آموزش میدهند. شاید این کتابها بتوانند چیزهای بیشتری هم توضیح دهند که به گفته «لیام هنگان» محیط زیست و تغییر آب و هوا یکی از آنهاست.
لیام هنگان ایرلندی الاصل و استاد دانشگاه دیپال شهر شیگاکو در رشته علوم طبیعی، تحقیقات خود را درباره کتابهای کودک در قالب کتابی منتشر کرده است که نشان میدهد کتابهای کودک میتوانند مطالب آموزنده بسیاری داشته باشند.
او اعتقاد دارد تغییر و تحولات محیط زیست مهمترین مسئله این روزگار است و باید در کتابهای کودک به آن پرداخته شود.
این استاد دانشگاه ایرلندی به تازگی کتابی با عنوان «هیالوها در رختخواب» منتشر کرده است که بیشتر موضوع آن بررسی چگونگی کمک ادبیات کودک به یادگیری این قشر درباره مسائل محیط زیست است.
او در این کتاب مینویسد که بر اساس سالها تجربه در حوزه کتابهای کودک به این نتیجه رسیده است که خیلی از داستانهای کودک در اصل به محیط زیست برمیگردد و درباره طبیعت اطراف صحبت میکنند. در داستان پیتر خرگوشه تمام صفحات کتاب در طبیعت اتفاق میافتد و بسیاری از داستانهای دیگر نیز چنین شرایطی دارد.
هنگان در کتاب خود نوشته است: «من فکر میکنم امروز مشکل اصلی بشر محیط زیست و تخریب تدریجی آن است و باید نسل جدید از آن آگاهی یابد. و به خاطر همین باید از داستانهای کلاسیک ادبیات کودک برای آموزش به کودکان استفاده کرد. بسیاری از داستانهای کودک به طور غیر مستقیم عشق به طبیعت و جهان را بازگو میکند و باید این داستانها برای کودکان بازنویسی و آموزش داده شود.»
او میگوید: بسیاری از کتابهای ادبیات کودک به طور غیر مستقیم به کودکان آموزش میدهد از محیط زیست خود محافظت کنند. یکی از بهترین کتابهای کودک که به مسئله محیط زیست پرداخته است داستان «وینی پو» است که در بسیاری از جملات و کلماتش درباره نگهداری و حفاظت از محیط زیست صحبت میکند. در خیلی از جاهای این قصه رابطه بین خرس و جنگل و وابستگی زندگی حیوانات به وجود جنگل اشاره دارد.
به گفته این استاد دانشگاه حتی در داستان ارباب حلقهها یا هابیت نوشته تالکین نیز به زندگی درختان در کنار انسان اشاره میشود.
او پیشنهاد میکند والدین یا معلمان از علاقه کودکان به داستان استفاده کرده و مطالب آموزشی آنها را استخراج کنند و به کودکان آموزش دهند.
لیام هنگان امیدوار است کتابش بتواند این انگیزه را برای حفظ محیط زیست ایجاد کند.
منبع: ایبنا
ارسال نظر