از سلسله نشستهای نخستین نمایشگاه تربیت دینی کودک و نوجوان، نشست «نقش اردو و بازی در تعمیق باورهای دینی» در مرکز همایشهای غدیر قم برگزار شد.
به گزارش کودک پرس ، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم صالحی، مسئول کمیته ارزیابی نمایشگاه شمیم ایمان در نشست «نقش اردو و بازی در تعمیق باورهای دینی» از سلسله نشستهای نمایشگاه شمیم ایمان که به همت معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: شأنی که خودمان برای روحانیت تعریف کردهایم ما را از جامعه جدا کرده است و جامعه چنین نگاهی دارد و وقتی که یک طلبه در مترو وارد میشود نظرات اقشار مختلف مردم متفاوت میشود.
وی بر لزوم الگوگیری روحانیت از سیره معصومین(ع) در برخورد با مردم تأکید کرد و گفت: مشکل ما این است که پیامبر (ص) و معصومین (ع) را به خوبی نشناختهایم، آن بزرگواران همیشه در میان مردم بودند و ما آنقدر جدا بودهایم که اگر در مترو حضور پیدا کنیم، تعجب میکنند که طلبه در میان آنها قرار گرفته است.
مبلغ تربیت دینی کودک و نوجوان تصریح کرد: با همه کارهایی که در طول این ۴۰ سال اتفاق افتاده و طلاب در وادیهای مختلف به تبلیغ میپردازند، مردم توقع ندارند که روحانیت را در مکانهای مختلف ببینند، زیرا هنوز نتوانستیم آن قدری که باید و شاید نسبت به مردم نزدیک شویم.
وی افزود: برای این که به بچه بگوییم که خداوند متعال همه جا حضور دارد، به او میوه را میدهیم تا میل کند و به او میگوییم که برای خوردن این میوه به جایی بروید که هیچ کسی شما را نبیند، پس از دقایقی جمع میشوند و میگوییم که آیا در زمان خوردن این میوه خدا هم شما را ندید؟ زمانی که به حضور خدا پی میبرند و غفلتی که در عدم توجه به خدا داشته اند، حسرت میخورند و متوجه میشوند که باید در هر لحظه متوجه حضور خداوند متعال داشت.
صالحی اظهار کرد: تمامی صحابهای که در خدمت پیامبر اکرم (ص) تربیت شدند، به صورت سمعی و بصری این تربیت صورت گرفته و پیامبر (ص) برای آنها کلاس نمیگذاشت. ارتباط عمومی ائمه (ع) بیشتر از آن چیزی است که ما امروز بیان میکنیم و در کتابها نوشته شده است.
وی گفت: تعمیق باور دینی یعنی این که فرد در حیطه خود باورهایی را پذیرفته باشد. در بازی و اردو این اتفاق بیشتر اتفاق میافتد و در اردو به حدی میتوان مؤثر واقع شد که ۱۰۰ ساعت برای بچه سخنرانی شود و وقتی که با بچهها بازی میکنیم، این بازی از کلاس آموزشی اثر بیشتری خواهد داشت.
مبلغ تربیت دینی کودک و نوجوان تصریح کرد: آیا جامعه کنونی ما حق کودک را ادا کرده است؟ واقعیت این است که با وجود این آپارتمانها به دلیل محدودیتهای موجود نمیتوانند بازی کنند، بازیهای محلی که در گذشته صورت میگرفت امروز وجود ندارد.
در این نشست، همچنین حجت الاسلام والمسلمین ابطحی از مبلغان فعال در زمینه تربیت دینی کودک و نوجوان گفت: روحانیت باید از شئونی که برای خود قائل شده، کمی پایین بیاید و بیشتر در میان مردم حضور پیدا کند؛ این حضور پیدا کردن، سبب میشود که مردم به روحانیت نزدیک شوند.
وی گفت: وقتی که مردم ببینند که روحانیت در ارتباط با مردم ادا و ژستهایی که لازم نیست را در نمیآورند، پذیرای حرفهای مبلغ خواهند بود.
این مبلغ تربیت دینی کودک و نوجوان یادآوری کرد: ما طلاب نباید از برخورد نامناسب برخی از مردم ناراحت شویم و این نوع برخورد در نزدیک شدن مردم و جذب روحانیت مؤثر خواهد بود.
ارسال نظر