یک متخصص طب ایرانی با اشاره به تاثیر قابل توجه خواب مناسب بر رشد کودکان، اظهار کرد: در حالی که رشد کودکان به ویژه رشد قدی آنها از دغدغههای خانوادههاست، اما تاثیر خواب در رشد آنها نادیده گرفته میشود.
به گزارش کودک پرس ، سیدکاظم کاظمینی با اشاره به اهمیت توجه به مسئله خواب مناسب، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که در حفظ سلامتی انسان نقش اساسی دارد و کمتر به آن توجه میشود، مسئله خواب است؛ چرا که خواب مناسب در کاهش بروز بیماریها موثر است .
وی در مورد تاثیر خواب در رشد کودکان افزود: خواب مناسب یکی از توجه برانگیزترین موضوعات در رشد کودکان است و در حالی که رشد کودکان به ویژه رشد قدی آنها دغدغه خانوادههاست، تاثیر خواب در رشد آنها نادیده گرفته میشود .
این متخصص طب ایرانی ادامه داد: هورمون رشد که از ارکان اساسی رشد است، در اوایل شب و در زمان خواب عمیق ترشح میشود و هر چه به طرف صبح و روشنایی هوا پیش رویم، غلظت هورمون کورتیزول بیشتر میشود، لذا به کاهش ترشح هورمون رشد منجر میشود.
وی با اشاره به این که ساعت مناسب برای خواب حدود ساعت ۹ تا ۱۰ شب است، گفت: بهترین زمان برخواستن از خواب قبل از طلوع آفتاب است و هر چند که بیدار شدن در این ساعات برای برخی از مردم تا حدودی غیرقابل تحمل به نظر میرسد، اما با تمرین ممکن خواهد شد.
کاظمینی در مورد شرایط خواب خوب نیز تصریح کرد: یکی از لازمههای خواب مناسب ایجاد فاصله زمانی بین صرف شام و هنگام خواب است که حداقل باید ۲ تا ۳ ساعت فاصله داشته باشد تا در این مدت زمان غذا در معده هضم و از آن خارج شود .
وی عدم توجه به این مسئله را به دو شکل موجب اختلال در هضم غذا دانست و گفت: نفخ و درد شکم، خواب پریشان، عمیق و همچنین کابوس و خواب ترسناک نیز از تبعات عدم فاصله لازم بین شام و خواب است .
این متخصص با اشاره به برخی روشهای نادرستی که برای لاغری نیز بکار میروند، افزود: خوابیدن در حالت گرسنگی باعث ضعف حرارت غریزی، لاغری نامناسب و ضعف بدن میشود، البته این حالت در خواب هنگام بامداد هم رخ میدهد؛ چرا که غذای شب گذشته نیز جذب شده و گرسنگی در فرد ایجاد میشود .
وی با اشاره به پرهیز از خوردن غذاهای سنگین در وعده شام، افزود: علاوه بر پرهیز از وعدههای سنگین شام باید از مصرف ادویهجات تند و غذاهای محرک در طول روز به ویژه وعده شام پرهیز کرد .
کاظمینی در مورد دیگر لازمههای ایجاد خواب مناسب، گفت: خوردن حبوبات نفاخ به ویژه عدس و لوبیا در وعده شام به اختلال در خواب و ایجاد خواب پریشان منجر میشود .
وی با اشاره به پژوهش انجام شده در انگلستان که روی ۱۱۳ هزار زن انجام شده است، گفت: بی. ام. آی یا همان توده بدنی در اتاق روشن افزایش مییابد، پس دمای محل خواب باید معتدل باشد و از چراغ خواب که باعث جلوگیری از خواب عمیق میشود، پرهیز شود.
این متخصص طب ایرانی، دفع ادرار و مدغوع را قبل از خواب ضروری دانست و اظهار کرد: عدم دفع ادرار و مدفوع قبل از خواب نه تنها باعث اختلال در خواب میشود، بلکه به افزایش میزان یبوست و عفونتهای ادراری نیز میانجامد.
وی با اشاره به پرهیز از خوابیدن در محل سرد و مرطوب، اظهار کرد: این عمل باعث بروز بیماریهایی مانند روماتیسم و سردی اعصاب میشود. البته خوابیدن در زیر آفتاب نیز باعث تحریک اختلاط، جوشش خون و ورود مواد به سر و در نتیجه احساس سنگینی یا حالت تهوع میشود.
کاظمینی خوابیدن در زیر نور ماه را نیز تاثیرگذار بر بدن دانست و گفت: به ویژه زمانی که ماه به طور کامل مهتابی است، خوابیدن در آن جا مناسب نبوده و در طولانی مدت باعث تحریک مواد زائد و بیماریهای مغزی و حتی خونریزی از بینی خواهد شد .
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به تاثیرات تلفن همراه بر خواب، گفت: تلفن همراه را با خود در اتاق خواب نبرید و در صورت اجبار در فاصله یک متری از سر قرار دهید .
این متخصص طب ایرانی با بیان این که در هنگام خشم و پرخاشگری نباید به رختخواب رفت، در مورد دیگر نکات مرتبط با خواب مناسب، گفت: قبل از خواب هیجان نداشته و فیلمهای هیجان انگیز تماشا نکنید و از مصرف مواد کافئیندار مانند چای، قهوه و شکلات بپرهیزید.
ارسال نظر