دکتر نسرین امیدوار، متخصص تغذیه میگوید: کودکان باید برای تجربه طعمهای جدید، الگوی غذایی را از خانواده خود بگیرند. مثلا هربار که غذای ساندویچی مورد علاقه کودک را آماده میکنید، نوع گوشت، سبزیجات، پنیرها یا ادویهها و چاشنیهای داخل ساندویچ را تغییر دهید تا ذائقه او به تدریج و بدون لجبازی یا مقاومت، به این طعمها عادت کند.
به گزارش کودک پرس ، یکی از ویژگیهای غذایی که همواره برای کودکان ۳ تا ۵ سال یا کودکانی در سنین پیش دبستانی مطرح میشود، گرایش به یکسان خوردن مواد غذایی یا مواجه شدن با پدیدهای به نام ترس از غذاهای جدید است. معمولا این کودکان، سعی میکنند تنها غذاهایی که در ذهنشان مطلوب است را بخورند و نسبت به غذاها یا مواد غذایی جدید، واکنش منفی نشان میدهند یا تمایلی به خوردن آنها از خود بروز نمیدهند. در این حالت، ما اصلا به خانوادهها توصیه نمیکنیم که با تشویق و تنبیه مستقیم، کودک را وادار به تجربه طعمهای جدید کنند.
بهتر است والدین این کودکان، فرصتهای مختلفی برای طعم کردن غذاهای جدید برای کودکان خود ایجاد کنند. مثلا زمانی که کودک مشغول بازی با دوستانش است، گرسنه است یا در کنار اعضای خانواده و همسالان خود قصد غذا خوردن دارد، شما میتوانید غذاهای جدید را برای او ارائه کنید. زمانی که خاطره خوردن یک غذای جدید برای کودک شما، خاطره خوشایندی باشد، کودک به خوردن دوباره آن غذا تمایل پیدا میکند.
با این حساب، شما باید کاملا غیر مستقیم و در فرصتهای مختلف، طعمهای جدید و متفاوت را به فرزندتان بچشانید و با پیش فرض اینکه کودک من فلان چیز را نمیخورد، مواد غذایی را از برنامه غذایی او یا خانواده حذف نکنید.
کودکان باید برای تجربه طعمهای جدید، الگوی غذایی را از خانواده خود بگیرند. زمانی که شما، تنوع کافی به سفره غذایی خانواده در روزهای مختلف هفته میدهید، کودک هم عادت میکند که طعمهای جدید را بچشد و تجربه کند. از طرف دیگر، شما میتوانید این تنوع غذایی را به تدریج به برنامه فرزندتان اضافه کنید. مثلا هربار که غذای ساندویچی مورد علاقه او را آماده میکنید، نوع گوشت، سبزیجات، پنیرها یا ادویهها و چاشنیهای داخل ساندویچ را تغییر دهید تا ذائقه کودک به تدریج و بدون لجبازی یا مقاومت، به این طعمها عادت کند.
منبع: بهداشت نیوز
ارسال نظر