132570
۱۷ دی ۱۳۹۶
با استعال مواد مخدر؛

سیگار و ۷ اثری که روی دوران بارداری و زایمان دارد

نیکوتین و مونوکسید کربن موجود در سیگار هم مادر باردار، هم جنین و هم کودک متولد شده را در معرض خطر قرار می‌دهد.

به گزارش کودک پرس ، سیگار کشیدن به طور قابل توجهی خطر ابتلا به عوارض بارداری و حتی مرگ جنین را افزایش می دهد. بنابراین اگر شما یک فرد سیگاری هستید، و تصمیم به باردار شدن دارید، قدم اول ترک سیگار است. سیگار حتی در سه ماهه اول بارداری می تواند سلامت نوزاد متولد نشده را تحت تاثیر قرار دهد. خطر ابتلا به عوارض بارداری ناشی از سیگار، اگر هر دو مرد و زن آن را استعمال کنند، دو برابر می شود:

سقط جنین و مرده زایی: این دو عارضه در هر مرحله از بارداری یک رویدار غم انگیز و غیر منتظره است. سقط جنین به طور معمول در سه ماهه اول بارداری رخ می دهد و در موارد نادر حتی در هفته ۲۰ حاملگی نیز ممکن است بروز کند که به آن مرده زایی می گویند. سیگار کشیدن احتمال ابتلا به این دو عارضه را از طریق مواد شیمیایی خطرناکش افزایش می دهد. مشکلات مربوط به جفت و یا رشد آهسته جنین از عوارض دیگر سیگار است که می تواند منجر به سقط جنین شود.

 

حاملگی خارج رحمی: مطالعات متعدد نشان داده اند که از علل شایع ایجاد این عارضه ممکن است عفونت‎ های رحمی، در برخی موارد نیز جراحی‎ یا بازکردن لوله ‎ها و چسبندگی آن‎ ها، سیگار کشیدن مادر یا در معرض دود سیگار قرار گرفتن وی باشد. اصولا یک بارداری طبیعی، در درون رحم ادامه می ‌یابد و به بارداری در شرایط بیرون رحم اصطلاحا حاملگی خارج رحمی گفته می‎ شود. شایع‎ ترین محل برای تشکیل حاملگی خارج رحم، لوله رحم است و این محل تنها توان نگهداری نطفه را تا مدتی کوتاه خواهد داشت (تقریبا دو ماه) و پس از طی این مدت پاره خواهد شد. با پارگی لوله، مادر دچار خونریزی شدید شده و اگر این وضعیت به موقع تشخیص داده نشود، منجر به مرگ می ‎شود.

جدا شدن زودرس جفت: سیگار کشیدن عامل خطر عمده برای مشکلات مربوط به جفت است. در واقع مواد مغذی و اکسیژن در راه بارداری از راه جفت به جنین می رسد. جدا شدن زودرس از جفت باعث خونریزی شدید شده و مادر و نوزاد را در معرض تهدید قرار می دهد. هیچ جراحی و درمانی برای پیوست دوباره جفت وجود ندارد اما توجه فوری پزشکی می تواند به افزایش شانی یک تولد سالم با وجود جدا شدن از جفت کمک کند.

 

جفت سر راهی: سیگار همچنین یک عامل خطر برای این عارضه است. جنین از طریق بند ناف به جفت متصل شده و مواد غذایی را از مادر دریافت می‌ کند. در حاملگی معمولا جفت در نیمه فوقانی رحم قرار دارد اما گاه جفت در قسمت تحتانی رحم قرار می ‌گیرد و دهانه رحم که محل خروج جنین هنگام زایمان است را به طور کامل و یا ناقص مسدود می ‌کند. به این حالت قرار گیری جفت، جفت سرراهی می ‌گویند که ممکن است کامل یا ناقص باشد.

تولد زودرس: سیگار کشیدن در دوران بارداری می تواند تولد زوردس و خطرات سلامتی مرتبط با این نوع تولد را افزایش دهد. این خطرات شامل اختلالات بینایی و شنوایی، ناتوانی ذهنی، مشکلات یادگیری و رفتاری، و برخی عوارض منجر به مرگ است.

 

وزن کم هنگام تولد: وزن کم هنگام تولد تنها به معنای داشتن یک کودک کوچک نیست بلکه می تواند سایر مشکلات بهداشتی و ناتوانی ها را نیز به همراه داشته باشد. اگرچه پیشرفت های پزشکی تا حدی میزان مرگ و میر ناشی از وزن کم هنگام تولد را کاهش داده است، اما این یک شرایط پزشکی جدی است که می تواند منجر به تاخیر در رشد، فلج مغزی، مشکلات شنیداری و حتی در موارد شدید مرگ نوزاد شود. با توجه به گزارش های انجمن سرطان آمریکا زنانی که قبل از بارداری و یا حین آن سیگار را ترک کرده اند، نسبت به کسانی که اقدام به ترک نکرده اند، شانس کمتری برای به دنیا آوردن نوزاد با وزن کم دارند.

نقائص هنگام تولد: سیگار کشیدن خطر ابتلا به این نقایص را افزایش می دهد؛ نقایصی از قبیل نقص مادرزادی قلب، مشکلات ساختار قلب، شکاف لب، شکاف کام و …

 

 

منبع: بهداشت نیوز

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.