معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: متاسفانه به علت عدم اگاهی خانوادهها، از هر هزار نوزاد متولد شده در استان، ۶۵ نوزاد به مشکلات ژنتیکی مبتلا هستند.
به گزارش کودک پرس، دکتر طباطبایی در شورای بهداشت استان افزود: به محض این که مادری تصمیم به بارداری گرفت باید به دنبال خدمات و اطلاعات کافی و مناسب باشد و حمایت عاطفی شود.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان جوان ترین استان کشور است که 38 درصد جمعیت آن زیر 15 سال هستند و بیشترین نرخ باروری کشور در این استان است.
طباطبایی گفت: میزان باروری در استان 3.9 و در کشور 2.39 است که نشان دهنده تعداد فرزندانی است که یک مادر در دوران بارداری به دنیا می آورد.
وی خاطرنشان کرد: مرگ و میر نوزادان در استان کاهش یافته است و نسبت مرگ مادران هم به ازای هر تولد کاهش داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: در سال 95، تعداد زایمان های انجام شده در واحدهای زایمانی 830 بود که 63 هزار مورد در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد.
وی اظهار کرد: براساس آمار موالید ثبت احوال 17 درصد مادران استان در منزل زایمان می کنند که آمار بالایی است و باید کاهش یابد.
طباطبایی همچنین از راه اندازی کمپین حمایت از زنان باردار در استان خبر داد و گفت: هدف از راهاندازی کمپین حمایت از زنان باردار آموزش و مشاوره به مادران باردار، از بین بردن مشکلات تغذیهای و ترویج زایمان طبیعی است.
وی ادامه داد: این کمپین همه روزه در مراکز بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان فعال است و آموزشهای لازم را به مراجعه کنندگان میدهد.
وی افزود: در سیستان و بلوچستان سالانه 100 هزار نوزاد متولد میشوند که یک درصد از این تعداد فوت میشوند.
طباطبایی همچنین از جمله عوامل مرگ و میر زنان باردار در استان را خونریزی حین زایمان، فشارخون، دیابت و سوءتغذیه عنوان کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در سیستان و بلوچستان سناریوهای مرگ مادران تکراری است و نظیر آن در سالهای گذشته اتفاق افتاده که قابل پیشگیری است.
وی بیان کرد: سلامت در رفاه اجتماعی باید رعایت شود، هر چه توسعه یافتگی جوامع بیشتر شود این موضوع محقق میشود و مرگ مادران کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: شاخص سواد خانمها در سیستان و بلوچستان 60 و در کشور 80 درصد است که 20 درصد با میانگین کشوری فاصله دارد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر