فروپاشی بنیان خانواده سست شدن بنیان جامعه را بهدنبال دارد.مردسالاری، زنسالاری، و کودکسالاری مطلق، امری کاملاً غلط است اگر یکهسالاری و استبداد باید جای خود را به «قانونسالاری» و «شایستهسالاری» بدهد قطعاً کشتی زندگی مسیر خود را سهلتر به مقصد خواهد رسانید، آزادی واقعی در جایی رشد میکند که قانون وجود داشته باشد.
به گزارش کودک پرس ، انسان از زمان تولد تا مادامیکه نفس میکشد همواره با چالشها و آشفتگیهای فراوانی در زندگی روبرو میشود اما مقدار، جنس و اندازه مشکلات، بسته به نوع نگرش افراد و همچنین به سبک زندگی آنان با یکدیگر متفاوت است.
در این راستا طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان ثبت احوال، در هر ساعت حدود ۲۰ طلاق در کشور ثبت شده است کمااینکه آمارهای خودکشی که به نوعی «انتقام از جامعه» محسوب میگردد به روزانه بیشاز ۱۳ نفر در ایران رسیده است، رقمی در حدود سه میلیون نفر در کشور به بلای خانمانسوز اعتیاد مبتلا شدهاند.
بر پایه این گزارش آمارهای رسمی، نشان میدهد که سن دخترانی که از دامان خانواده فرار میکنند به ۹ سال رسیده است و طبق آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، آمار اختلالات روانی ـ پزشکی شامل ۱۲ و نیم میلیون نفر در کشور است.حال باید پرسید دلیل منطقی، چرایی و ریشه این همه آشفتگی اجتماعی چه چیزی میتواند باشد؟
باید اذعان داشت که مهمترین و اساسیترین دلیل نابسامانیها را باید در «خانواده» جستوجو کرد زیرا خانواده بهعنوان اولین پله جامعه و نخستین و اساسیترین نهاد اجتماعی است که فرد در آن پا به عرصه زندگی میگذارد، و فروپاشی بنیان خانواده سست شدن بنیان جامعه را بهدنبال دارد.
در این راستا اگر قبول داشته باشیم که در خانواده کسی نسبت به دیگری برتری ندارد، مردسالاری، زنسالاری، و کودکسالاری مطلق، امری کاملاً غلط است و یکهسالاری و استبداد جای خود را به «قانونسالاری» و «شایستهسالاری» بدهد قطعاً کشتی زندگی مسیر خود را سهلتر به مقصد خواهد رسانید، آزادی واقعی در جایی رشد میکند که قانون وجود داشته باشد، زندگی که در آن وظیفه هر یک از اعضاء مشخص باشد در عین اینکه ایثار و گذشت برای استواری وجود داشته باشد.
ایجاد فضای امنیت و آرامش در خانواده، وجود حدود و مرزها در رفتار و کردار افراد خانواده همه و همه از تاثیرات «قانونسالاری» در نظام خانواده میتواند باشد، کمااینکه قانونسالاری در خانواده بر پایه ارزشهای دینی و اعتقادی ما ایرانیان استوار باشد، تا بتوان جامعهای سالم و فعال را به وجود آورد.
بر پایه این گزارش سلامت، رشد و اعتلای جامعه در گرو وجود خانوادههای مقید، متعهد و با نشاط است، بیتردید خانوادههای لجام گسیخته و متزلزل، جامعه متزلزل را پدید میآورند، اگر جامعهای سالم و بالنده را طالبیم که در آن شهروندان به اندازه استعدادها و قابلیتهای خود سهمی شایسته داشته باشند و قانون را ارج نهند باید بیشترین توجه را به سلامت «قانون» در خانواده معطوف نماییم چراکه شروع اصلاحات باید ابتدا از خانواده باشد تا حیات جامعه سلامت شود.
در پایان یادآور میشود: مولای متقیان حضرت علی(علیهالسلام) میفرمایند: «مَن ساس نفسه اَدرک السیاسه» بدین معنا که کسیکه خودش را ساخته است، میتواند جامعه را بسازد و زمام امور جامعه را به دست بگیرد.
فاطمه ایرانی
منبع: ایکنا
ارسال نظر