موقعیت فعلی شما : خانه/پزشکی و سلامت/کودک پلاس
121553
۰۱ آذر ۱۳۹۶
در نشست توجیهی طرح توزیع یک وعده غذا در مهدروستاها تاکید شد؛

صبحانه؛ وعده‌ای که پدر و مادرها باید در کنار کودک صرف کنند

در نشست توجیهی طرح توزیع یک وعده غذا در مهدروستاها به‌بهره‌مندی کودکان از صبحانه به‌عنوان وعده اصلی غذایی تاکید شد.

به گزارش کودک پرس ، در راستای آغاز طرح مشترک توزیع سه وعده غذای گرم و دو وعده صبحانه به همراه میان وعده در هفته در سطح تمامی مهدکودک های روستایی زیر پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز که با هدف بهبود تغذیه کودکان زیر 6 سال مناطق روستایی انجام شده، جلسه توجیهی با حضور 24 مدیر مهدروستاها، برگزار شد.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، اظهار داشت: این طرح از روزهای پایانی آبان شروع و تا 6 ماه ادامه دارد که مواردی مانند اهمیت تغذیه در کودکان زیر شِش سال، معرفی کارشناسان تغذیه به مدیران مهد روستاها، ارایه برنامه غذایی به مدیران به صورت روزانه، توضیح کامل نحوه اجرا، کمیت و کیفیت مواد غذایی پیش و پس از پخت و ساعت توزیع میان وعده و غذا، دارا بودن کارت بهداشت تمامی کارکنان دست اندرکار، در آن مورد تاکید قرار گرفته است.

 

مریم مهارت با بیان اینکه کودک باید در مدت روز، پنج وعده غذا شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده دریافت کند، اضافه کرد: صبحانه کودک مهم ترین وعده غذایی او است و مصرف آن موجب یادگیری بهتر و دقت بیشتر او می‌شود، برنامه غذایی کودک را باید طوری تنظیم کنیم که صبحانه را با سایر افراد خانواده بخورد تا عادت به صبحانه خوردن در او ایجاد شود.

وی درباره میان وعده غذایی نیز توضیح داد: میان وعده، غذای مختصری است که بین دو وعده اصلی به کودک داده می‌شود، از آنجایی که معده کودک، کوچک اما نیاز او به انرژی زیاد است، با خوردن سه وعده اصلی غذا نیازهایش تامین نمی‌شود، باید توجه کنیم که میان وعده تنها سهم کوچکی در تامین نیازهای غذایی کودک دارد و هیچگاه جای وعده اصلی را نمی‌گیرد، بنابراین میان وعده ها باید بین وعده اصلی به کودک داده شود به طورک که دو تا سه ساعت با وعده اصلی غذایی فاصله داشته باشد.

مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر، ادامه داد: میان وعده هایی مانند شیر پاستوریزه یا جوشیده، نان و پنیر، خرما، بیسکوییت، میوه و خشکبار مانند بادام، گردو، کشمش و توت خشک برای تغذیه کودک مناسب است.

 

این کارشناس تاکید کرد: از دادن تنقلاتی مانند پفک و چیپس که ارزش تغذیه ای آنها کم است باید خودداری کنیم، زیرا خوردن این مواد غذایی اشتهای کودک را کم کرده و باعث می شود تا نتواند غذای اصلی را بخورد، از سوی دیگر مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل داشتن نمک، چربی و شکر زیاد موجب بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، پوکی استخوان و افزایش کلسترول خون در دوران بزرگسالی می‌شود، به علاوه اینگونه تنقلات دارای افزودنی‌های رنگی، نگهدارنده ها و طعم دهنده های مصنوعی هستند که مصرف بی رویه آنان موجب پرتحرکی کودکان می‌رود.

مهارت، گفت: کودک در حال رشد است و برای ساخت و نگهداری ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و سایر بافت‌های بدن و افزایش مقاومت در برابر عوامل بیماری زا نیاز به پروتئین دارد که با مصرف منابع پروتئین حیوانی(انواع گوشت، شیر، ماست، پنیر و تخم مرغ) و یا مخلوطی از پروتئین گیاهی(حبوبات و غلات) نیازش برآورده می شود.

 

او اضافه کرد: کودک در این سن برای حفظ سلامتی و افزایش مقاومت در برابر عفونت ها، نیاز به ویتامین ها و املاح مختلف دارد و با مصرف روزانه منابع غذایی دارای آنها میتواند نیازهای خود را تامین کند، برای تامین ویتامین A باید مواد غذایی مانند کره، جگر، زردآلو، طالبی، هویج، کدوحلوایی، اسفناج و جعفری در برنامه غذایی آنها قرار داد، برای تامین ویتامین Cباید از مهمترین منابع آن شامل مرکبات، گوجه فرنگی، جعفری و کلم و کلسیم و فسفر موردنیاز کودک با دریافت غذاهایی مانند شیر، ماست، پنیر و بستنی تامین شود، ویتامین Dبا قرار دادن کودک به طور روزانه 10 دقیقه در برابر نور مستقیم خورشید تامین می شود و لازم است انواع گوشت قرمز و سفید، انواع حبوبات و سبزی‌ها مانند اسفناج و جعفری برای تامین آهن موردنیاز در برنامه غذایی روزانه کودک گنجانده شود.

مهارت در پایان در زمینه تاثیر اجرای این فعالیت بر سلامت جامعه، برگزاری این نشست را سبب ارتقای آگاهی مدیران مهدروستاها و اجرای بهتر و دقیق تر این طرح، کمک به کاهش سوء تغذیه در سطح کودکان روستایی و اصلاح عادت های غذایی در کودکان عنوان کرد.

 

منبع: فارس

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.